Francesc Rosillo: “Cregui’m, a Riudecols guanyarem nosaltres. Donarem la campanada”

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Francesc Rosillo és l’alcaldable del PSC per Riudecols. Rosillo està convençut que el PSC guanyarà les pròximes eleccions municipals del 28 de maig.

Té opcions reals de guanyar les eleccions?
Miri, Riudecols és un poble petit on ens coneixem tots. És un poble on el màrqueting instrumental no funciona, el que val és la teva paraula, els valors que practiques i quina és la teva credibilitat a peu de carrer. Tothom sap qui soc jo i quina ha estat la meva trajectòria. També saben que quan dic que, per a mi, el primer és Riudecols saben que no és una frase feta o una parauleta per quedar bé és una realitat tangible, quasi física. Per això, cregui’m, a Riudecols guanyarem nosaltres. Donarem la campanada… no en tingui cap dubte. 

Vostè afirma que vol liderar un canvi. En què consisteix aquest canvi?
En treballar tots i totes pel poble, sense enganyar ningú i dient-nos les coses a la cara, des del respecte i l’amor que tots sentim per Riudecols. El canvi també és deixar de mirar-nos el mèlic com un poble petit i començar a pensar en gran, a un altre nivell. Qui ha dit que estem condemnats a tenir uns serveis de segona “perquè no vivim a Reus o a Tarragona”? Qui accepta que siguem un poble de pas on el jovent no tingui futur? Per què hem de baixar als municipis grans per tenir una xarxa comercial o tenir una oferta d’oci? No som, ni serem mai, nosaltres. Riudecols mereix més! Però el primer que hem de fer per assolir-ho és creure en nosaltres mateixos i el segon recordar que a nosaltres mai ningú ens ha regalat res. Ens ho hem guanyat amb el nostre propi esforç.  

Concreti algunes mesures que duria en terme en cas de guanyar l’alcaldia?
Cal combinar la micro-política amb la defensa dels nostres interessos, com a poble, a Barcelona, Madrid o a on sigui. Per exemple, ja els avanço que procediré a dur a terme la coberta del nostre poliesportiu, és una acció necessària que ja s’hauria d’haver dut a terme. Així mateix, procedirem a arranjar i cimentar els camins rurals del nostre municipi per guanyar en accessibilitat.

Però també cal ser ambiciosos pensant en majúscules. Així, cal dur a terme d’una vegada per totes la variant de Riudecols per esponjar la mobilitat i guanyar en qualitat de vida.  

Però això darrer depèn del Govern central…
Precisament per això el vot al PSC val doble. Hi ha opcions que es presenten cridant que defensen el territori, però no els fan cas ni els seus a Barcelona. Amb nosaltres passa el contrari. El fet de tenir un Govern progressista al conjunt d’Espanya liderat pel president Pedro Sánchez és un actiu polític que hem de saber aprofitar. Si soc elegit alcalde ja els anuncio que aniré a la subdelegació del Govern a Tarragona o fins a on sigui per aconseguir que aquesta variant necessària per al nostre poble tingui presència en els pressupostos generals de l’Estat. Cap dels altres candidats que es presenten a l’alcaldia a aquestes eleccions pot dir el mateix.  

Però la seva llista no està formada només per militants del PSC, no?
Exacte. I aquesta és una de les nostres virtuts. No ens dirigim als votants progressistes, només. Ens adrecem a tots aquells que s’estimin Riudecols i que defensin el mateix que jo: que Riudecols va primer que qualsevol altra consideració o ambició política. I la llista de nou persones que formen la nostra candidatura és una llista transversal que respon, precisament, a això: primer, Riudecols. I segon i tercer, si em permet el pleonasme. 

Expliqui, breument, quin és el Riudecols que vols configurar si és escollit alcalde? El poble que decideixi el poble. Jo no em presento com un gran àugur que tingui fórmules màgiques i prometi no-se-què, jo em presento per fer que el poble sigui Govern. Em presento per unir al poble entorn d’uns objectius de cohesió i de benestar social que ens uneixin a tots. Em presento, en definitiva, perquè vull viure a Riudecols i perquè vull dur a terme tots els meus àmbits de vida sense haver de sortir de Riudecols. Si penses el mateix, i estic convençut que molts i moltes ho creieu, et demano humilment que votis a la candidatura del PSC. Riudecols, ho sabem, mereix més. Ara és l’hora de demostrar-ho. Vota en defensa pròpia!