Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Montse De La Llave: “La meva il·lusió d’aquest mandat és que comencin les obres de l’institut”

Avatar photo
Entrevista a l’alcaldessa de Vilafant, Montse De La Llave

Montse De La Llave va agafar el relleu de Consol Cantenys a l’alcaldia de l’Ajuntament de Vilafant. Governa amb Junts i Ciutadans. Ens ha explicat algunes coses que volen fer i quin és l’estat de projectes en curs, com pot ser el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

Com han anat aquests primers sis mesos governant amb Junts i Ciutadans? Heu aconseguit consens amb tot?
La veritat és que el pacte que vam fer deixava a banda grups polítics, estàvem parlant més de persones. L’únic que volen és treballar pel poble. De moment no hem tingut cap problema, es fa política municipal. 

En quin punt es troba el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal? Com afectarà el conjunt del polígon industrial?
El tenim gairebé a punt d’aprovar. Faltaria passar-lo per l’aprovació definitiva, però tenim un tema que hem d’acabar de lligar amb una de les obres. Si no és ara mateix, serà aquest any segur. Un cop el tinguem aprovat, tota la zona del polígon industrial volem que sigui un polígon de petita i mitjana empresa. 

Com avança la comunitat energètica local?
Ja la tenim i està en ple funcionament, la veritat és que n’estem molt contents. Estalviem econòmicament i donem l’abast a les cases del voltant i els veïns estan molt contents. Ha costat, però ara tothom està content. Tenim pensat fer una segona comunitat energètica a la zona de Les Forques i ja hi estem treballant. Clarament, el tema del finançament és complicat i més per nosaltres. Hi ha alguna subvenció, però el problema que tenim és que estem en el límit, perquè som un poble petit, però gran. Estem com al mig de tot. 

L’institut és una demanda històrica. Hi ha novetats?
És una demanda històrica, totalment. Sé que s’està licitant el projecte, estem en aquesta fase. Jo personalment estic insistint per tindre uns terminis acotats. Estic en contacte constant tant en Barcelona com Girona. 

La variant. Creu que es tramitarà el projecte finalment?
Penso que el factor més important que s’ha de mirar és la perillositat. Ara, clar, no plou i no tenim cap mena de problema, però nosaltres hem de vetllar per la seguretat. Es va demanar a la Diputació que hi hagués el mínim impacte possible. Em consta que s’està redactant un altre cop l’informe mediambiental per tenir-ho sobre la taula tot correcte. Com Ajuntament el que hem de mirar és que no sigui un punt negre i perillós. 

Al novembre deien que volien encaminar-se cap a l’habitatge per a joves i un habitatge més assequible. Heu pogut tractar aquest tema?
Hem tornat a recopilar els habitatges que tenim i que no estan habitats. Recopilem els que necessiten obres, quins no… Quin és el parc que tenim aquí a Vilafant. No és gaire extensiu, però amb el nou POUM, potser podrem fer un petit bloc de pisos d’habitatge assequible. 

Com està el projecte de la Rectoria?
Bé. Com qualsevol obra hem de ser-hi damunt, però en principi va tot dins de termini i crec que és a finals d’estius quan acabarà la primera fase. 

On vol que estigui Vilafant d’aquí que acabi el mandat?
M’agradaria que Vilafant, en aquests tres anys que passen volant, comences la construcció de l’institut. Aquesta és la meva gran il·lusió d’aquest mandat. També m’agradaria que continuéssim com a municipi atractiu en l’àmbit natural. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detecten paràsits sanguinis als galls fers del Pirineu català

Notícia següent

La Paeria es marca un límit de 18 mesos per licitar un nou contracte de neteja

Notícies relacionades