Entrevista a Kenneth Martínez, candidat a l’alcaldia del Vendrell: “El nostre objectiu és la transformació urbana, la inclusió i la convivència”

Imatge de Kenneth Martínez. Foto: Lourdes Meroño

Tu no ets natural del Vendrell, veritat?
No, jo sóc nascut a Barcelona. Jo vaig arribar aquí amb divuit anys per amor i he fet del Vendrell casa meva. Actualment estic casat, tinc tres fills, i continuo vivint amb la meva dona i per molts anys. El canvi de viure en una gran ciutat a viure aquí és important, però clar, la qualitat de vida la tens al Vendrell o a qualsevol lloc d’aquesta comarca. En definitiva, tota la meva vida d’adult l’he viscut aquí.

Com vas començar en la política?
La política són aquelles coses que vius de petit i a casa a part de parlar de futbol sempre s’ha parlat de política. Jo vaig estudiar història, i vulguis o no, la història toca una part molt important de la societat, de l’economia i de la política del passat i com condiciona el nostre present. D’aquí em ve la meva vocació per la política. Tot i que el salt a l’activisme polític ja es va produir quan la vida familiar i laboral ja estava encaminada.

També tenies clar que ideològicament eres socialista?
Sí. Això sempre. Tots els temes socials i d’implicació per la meva feina a l’ensenyament per la vocació en l’ajuda al col·lectiu, van molt vinculats per les polítiques de caràcter social, inclusives i progressistes d’esquerres que per a mi són una prioritat.

Si fa deu anys t’haguessin dit que series el candidat a l’alcaldia del Vendrell, t’ho haguessis cregut?
Et diré una cosa, ningú pensa a ser candidat a una alcaldia d’una ciutat on no ha nascut, per tant és una cosa que ni m’havia plantejat. Aquestes coses van succeint a mesura que va passant el temps. Quan jo entro al PSC i em vaig implicant en el partit, al que aspires és a col·laborar i donar un cop de mà. Després entres com a regidor a l’ajuntament i una cosa et porta a l’altra. Són les circumstàncies les que m’ha portat a afrontar aquest nou repte amb totes les ganes, tota la il·lusió i amb la confiança que surti bé.

Has hagut de renunciar a alguna cosa per la teva vida política pública?
No. És qüestió de saber organitzar-se, encara que he de reconèixer que són moltes hores i molta dedicació. Si alguna cosa et fa escollir entre la família i el que tu ets o et sents, jo penso que aquesta renúncia és una mica artificial i més en política municipal. Tu et compromets amb els teus veïns sent qui ets i fent la teva vida normal, si no fos així seria una mica impostat i no seria una vida completa. La clau és organitzar la teva vida personal, política i professional gaudint de tot el que facis.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura per a El Vendrell?
Nosaltres treballarem en tres conceptes que són la transformació urbana com una millora de la qualitat urbana, la inclusió social per garantir la igualtat d’oportunitats en qualsevol àmbit per a tots i finalment la convivència. La convivència ben entesa no es pot establir si hi ha grans desigualtats econòmiques, per tant en aquest punt també implica els desequilibris com l’atur. També inclou tota la diversitat que existeix al Vendrell, sigui social, cultural, d’orígens, personal o sexual, entenent i integrant amb normalitat allò que és real en el nostre dia a dia.

Quines polítiques aplicareu per motivar els autònoms i la creació d’ocupació?
Dins del que són les competències dels ajuntaments hem de generar les millors condicions perquè l’activitat econòmica es desenvolupi el millor possible. En aquest sentit, hem reduït el deute i el període de pagament de factures durant aquest mandat i ens trobem en un període de dos mesos. Estem impulsant el projecte FEDER de Coma-ruga, creant les condicions adequades perquè l’activitat econòmica s’instal·li. La transformació del carrer Doctor Robert en una gran avinguda per afavorir la inversió i instal·lació d’empreses de restauració i de comerç. Entenem que si no treballem en crear un entorn atractiu per a l’activitat econòmica no funcionarà. El compte pendent és el sector industrial ja que està pendent de creixement i desenvolupament. El problema és que El Vendrell no té sòl industrial. En aquest cas hem de col·laborar amb la comarca que sí que tenen polígons industrials i on hi ha un marge de creixement molt potent. La gran via per equilibrar la població amb els llocs de treball passa per la indústria, ja que tenim totes les eines i el potencial per fer-ho.

Estaríeu disposats a entrar en una coalició de partits d’esquerres?
Nosaltres som el partit que més experiència té amb governs en coalició i entenem que en tot el ventall d’opcions polítiques, per trajectòria, per experiència i per projecte, tenim opcions de guanyar i de liderar el govern. Són els altres els que haurien de pensar si la nostra proposta que és convivència, inclusió, i transformació urbana com un projecte municipal per a El Vendrell, es vulgui sumar.