La mobilitat ferroviària a Catalunya continua en estat d’alerta i la plataforma de persones usuàries qualifica la situació “d’insostenible”. En un comunicat han aclarit que les millores que es van anunciar des del mes de març no s’han complert i són els usuaris els que estan pagant les conseqüències.
El col·lapse que va afectar a les vies catalanes durant el mes de març encara continua sense solucions i els majors damnificats són els usuaris que cada dia utilitzen el servei ferroviari. Una de les promeses dels responsables va ser millorar la informació en temps real, però aquestes actualitzacions no han arribat i els usuaris continuen “desinformats, confosos i desemparats a les andanes”.
Les plataformes d’afectats reclamen un tracte igualitari entre els usuaris de Regionals i Rodalies
D’altra banda, la contractació de personal format “tampoc ha arribat i si ha arribat no es nota”, ha recollit el comunicat dels afectats per la situació ferroviària. Igualment, han volgut aclarir que la culpa no recau en els treballadors, ja que aquests estan desbordats i desinformats.
A més, també han condemnat la diferència de tracte entre els usuaris de Regionals i els de Rodalies. D’igual forma, les plataformes van conèixer les noves tarifes de regionals que entraran en vigor al juliol a través de la premsa, el que tampoc ha rebaixat el clima de tensió.
La crispació entre els usuaris és generalitzada i els serveis deficitaris continuen sense solució a les diferents estacions, les quals s’han convertit en espais hostils. “Els ascensors no funcionen i les pantalles informatives estan trencades o apagades”, reclamen en el comunicat. A més, lamenten que la segona reunió programada amb el Govern català encara no hi hagi arribat, d’igual forma que tampoc s’ha creat la taula de treball estable amb la Generalitat.
La xarxa ferroviària està al “límit” per les múltiples “improvisacions”
La plataforma de persones usuàries reclama que puguin exercir sense inconvenients el seu dret a la mobilitat. El servei ferroviari català està al límit i les múltiples “improvisacions” no solucionen la multitud de problemes que afecten els usuaris del dia a dia. Per aquest motiu, denuncien que “cal una inversió immediata, transparència absoluta i, sobretot, respecte als usuaris, que som qui cada dia patim aquest desgavell”.
Diferents plataformes com Dignitat a Les Vies, Avant Catalunya o l’Associació per la Promoció del Transport Públic han signat el comunicat reivindicatiu. Tot i això, després de sentir-se ‘abandonats’ per les institucions demanen un canvi de tendència urgent de la situació ferroviària, la qual no està a l’altura del volum d’usuaris de Catalunya.