VÍDEO: Un gos cau al mar des d’un vaixell i arriba nedant fins a la costa

L'animal hauria nedat més de 200 quilòmetres per a sobreviure

Jolie és el gos que va caure al mar des d’un vaixell en el qual viatjava rumb a Eivissa al costat dels seus amos i un dia després va ser trobat per uns banyistes a la platja de Cope del municipi d’Águilas, a Múrcia. L’animal hauria nedat més de 200 quilòmetres per a sobreviure. Gràcies al xip van ser localitzats els seus amos que ja es van retrobar amb Jolie.

Les persones que van trobar a Jolie van telefonar a la Policia de Múrcia que va comprovar el xip i va resultar ser de Dinamarca. El gos nedador va quedar en dependències policials fins al seu trasllat a una protectora del municipi. Els Agents, mentrestant tractaven de localitzar als seus amos.

La trucada d’una dona de Cadis a la central de Policia explicant que la filla d’un amic seu dels Estats Units havia perdut un gos quan navegava rumb a Eivissa en companyia de la seva parella. Pel que sembla en un moment de la travessia, van patir un fort temporal de vent i el gos va caure a la mar i no van poder rescatar-lo.

La parella ja donava per perdut al seu gos, quan aquest era localitzat a la platja de Múrcia amb l’única explicació que Jolie va arribar nadant fins a les costes situades a més de 200 quilòmetres. La Policia Local creu que el gos va estar nedant un o dos dies fins a aconseguir la costa.

Els propietaris van ser localitzats finalment i quan li van dir que el seu gos estava sa i estalvi a Múrcia es van traslladar fins allí a través del port de Calp, el que tenien més a prop i a les poques hores arribaven a Águilas per a recollir a Jolie.

En el vídeo pujat a xarxes pels agents de la Policia de Múrcia es pot veure l’alegria del retrobament.

Entre Eivissa i Águilas hi ha més de 160 milles nàutiques, uns 260 quilòmetres. Encara que es desconeix en quin punt exacte va caure l’animal a la mar.