VÍDEO: Despullats contra la implicació dels bancs a la crisi climàtica

Les inversions dels bancs tenen un impacte dramàtic en el clima i la biodiversitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Rebel·lió o Extinció BCN surt al carrer per denunciar la inversió fòssil dels bancs. Concretament davant del Banc Santander al passeig de Gràcia de Barcelona. Un grup de persones s’han sumat per rebel·lar-se conjuntament contra la implicació dels bancs en la indústria fòssil i la crisi climàtica.

Segons la plataforma, les inversions dels bancs tenen un impacte dramàtic en el clima i la biodiversitat, però també en molts països i pobles que sofreixen directament i indirectament les seves activitats. En el context d’una crisi climàtica, urgeix posar fi a l’extracció de matèries primeres (petroli, gas, carbó) que emeten tones de CO₂ i contribueixen a la destrucció de la vida en la Terra.

L’onada de calor que estem vivint i els incendis forestals, entre altres situacions, van patrocinats per Banc Santander, BBVA i Caixa Bank”, assegura el portaveu de Rebel·lió o Extinció. I afegeix: “Aquests bancs estan patrocinant el canvi climàtic”.

“Hem decidit plantar cara a les entitats financeres que estan finançant directament la crisi climàtica”, assegura la plataforma per missatge a les seves xarxes socials.