Activat el pla Ventcat per previsió de ventades al litoral i prelitoral central

També es preveu que hi hagi nevades al voltant dels 700 metres a la Catalunya Central

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Risc de Vent a Catalunya, Ventcat, davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent previst per demà dimarts a la façana litoral i el prelitoral central.

S’espera que a les zones elevades d’aquestes àrees hi pugui haver ventades superiors als 72 quilòmetres per hora, amb vent de component est. Protecció Civil recomana extremar les precaucions sobretot en la conducció i en les activitats a l’aire lliure, tant a la natura com a les zones urbanes. Cal recordar que des d’aquest migdia també està activada l’alerta del pla Neucat per la previsió de nevades en diverses comarques.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que durant aquest dilluns es pot superar el llindar de gruix de 2 centímetres a cotes superiors a 500 metres a l’Alt Empordà, la Garrotxa i la Selva.

Aquest dimarts al matí l’episodi es generalitzarà pel territori i s’intensificarà en comarques com la Garrotxa, el Ripollès, Osona, la Selva i el Vallès Oriental. Es podrà superar el llindar de 10 centímetres i la cota de neu se situarà al voltant dels 700 metres. Localment podria baixar fins als 400. A la tarda, pujarà als 900 metres al litoral i prelitoral.