Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Unió de Pagesos demana a Agricultura una reunió davant la disminució de producció de poma i pera pels fongs

El sindicat agrari vol ajuts directes per pal·liar aquesta davallada a les explotacions més afectades de Lleida i Girona

Pla obert d’una filera de pomeres de poma verda el 21 d’agost de 2019. Foto ACN
Unió de Pagesos (UP) ha demanat al Departament d’Agricultura una reunió urgent per tractar els efectes que comportarà la important disminució de la collita de poma i pera a causa dels danys per malalties de fongs amb l’objectiu de mitigar les possibles pèrdues. Segons el sindicat, Agricultura ja havia fet una previsió a la baixa de la producció al juliol.
Volen una valoració acurada d’aquestes pèrdues per garantir una fiscalitat justa per als fructicultors que tributen en el sistema d’estimació objectiva (mòduls) de l’IRPF. A més demanaran una línia d’ajuts directes per a les explotacions més afectades de Lleida i Girona, ja que Agroseguro no considera aquests danys indemnitzables.
Unió de Pagesos calcula una afectació per fongs del 50% de poma a les comarques de Girona, i de fins al 20% a la zona de Lleida, com a resultat dels períodes de pluges persistents i de les dificultats per controlar les malalties fúngiques.
El sindicat considera que, tot i la utilització dels tractaments, la dificultat en el control del motejat pot ser degut a l’aparició de resistències als fitosanitaris autoritzats, com alerta el Comitè d’Acció de Resistències a Fungicides.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus restringeix l’aforament de bars, restaurants i terrasses al 50%

Notícia següent

Catalunya tanca tots els prostíbuls

Notícies relacionades