Una empresa de Tarragona crea mampares menys invasives per a pupitres escolars

L’empresa tarragonina (Compossar) té capacitat per produir 1.200 mampares diàries

Mampares pupitres escolars

Els alumnes de l’escola ZER Les Vinyes dels Guiamets han començat el nou curs amb unes  mampares de protecció instal·lades als pupitres, les quals tenen com a objectiu protegir els infants  davant del risc de contagi per la Covid-19, tot intentant fer-los més agradable i segura la tornada a  l’escola. 

 

Compossar, empresa d’arts gràfiques amb 36 anys de trajectòria a Tarragona, ha estat la creadora  d’aquestes mampares, que busquen reduir el risc de contagi a les aules sense comprometre la  comoditat dels alumnes. I és que la novetat d’aquestes mampares, respecte a d’altres que s’han  anat creant des de l’inici de la pandèmia, és que tenen forma d’L, a diferència de les tradicionals  amb forma d’U. Això fa que els joves estudiants no quedin totalment tancats i tinguin més sensació  de llibertat, en disposar d’un dels costats oberts. Aquest costat els queda, alhora, protegit per la  pantalla del pupitre del costat. 

 

Les mampares en forma d’L creades per Compossar són un producte fet a mida, que neix del  treball en contacte directe amb professionals de la docència, avaluant el problema, dissenyant el  concepte i obtenint feedback constant per ajustar el producte a les expectatives. Aquesta  metodologia ha permès a Compossar donar la solució més ajustada que, a més, ofereix altres  avantatges respecte d’altres mampares. Així, les mampares en forma d’L ajuden a disposar de més  espai útil de pupitre, amb menys obstacles que dificultin l’escriptura. Generen una sensació  d’apertura que ajuda als alumnes a sentir l’espai més obert i acollidor.  

 

A més, aquestes mampares estan fetes d’una sola peça, la qual cosa permeten reduir l’ús de  productes plàstics en un 30%, a més de facilitar que la seva instal·lació sigui ràpida i senzilla.  Finalment, cal destacar que les mampares en forma d’L de Compossar estan dissenyades per  proporcionar una millor subjecció, amb una petita inclinació que fa que, un cop fixada, multipliqui la  seva fermesa. El seu disseny, a més, ajuda a minimitzar els danys per impactes en cas de caiguda. 

 

Divendres passat, Compossar es va desplaçar fins al Priorat per lliurar i instal·lar les unitats  cedides a l’escola ZER Les Vinyes dels Guiamets. L’alcalde, Miquel Perelló, i la regidora de Medi  Ambient i Sostenibilitat, Leila Margalef, van agrair la donació en nom de l’Ajuntament i de tot el  municipi. 

 

La crisi sanitària de la Covid-19 ha comportat moltes conseqüències en matèria de protecció de la  salut. I en aquest marc, són moltes les iniciatives sorgides que pretenen apropar solucions a la  prevenció dels possibles contagis. Una d’aquestes iniciatives és la que protagonitza Compossar. A  les seves instal·lacions al Polígon Francolí, a Tarragona, l’empresa ha fabricat més de 25.000  mampares, d’ençà de l’inici de la pandèmia, i pot produir-ne 1.200 unitats diàries.

 

Per ajudar les escoles amb aquest atípic inici de curs, des de Compossar s’ha iniciat la campanya  #ProtegimLesEscoles (www.protegimlesescoles.cat) per oferir diferents solucions anticontagi i fer  més amigable la tornada a les aules per als nens.