Una dona mor amb dos variants de coronavirus

Investigadors d’un hospital al nord de Bèlgica han detectat que una dona de 90 anys que va morir el passat mes de març s’havia infectat de dos variants de coronavirus a la vegada: la britànica i la sud-africana. Es tractaria així d’un dels primers casos registrat de coinfecció de dues variants preocupants de covid-19.

La dona, que no havia estat vacunada, va ingressar al març a l’hospital i en fer-li la prova PCR va donar positiu. Tot i que en un primer moment semblava que la seva situació no era greu, el seu estat de salut va empitjorar ràpidament i va acabar morint al cap de cinc dies al centre hospitalari.

Les proves que li van realitzar van descobrir que la pacient s’havia infectat de les variants britànica i sud-africana, que en aquells moments estaven circulant per Bèlgica. El personal mèdic creu que és molt probable que s’infectés de dues persones diferents. Tot i això, no es pot assegurar si una de les variants la va agafar a l’hospital ni si el fet de tenir les dues va influir en el ràpid empitjorament de la seva salut.