Un comunicat de la Fageda informa aquest dimecres que quatre lots de flam de vainilla estan també afectats per l’alerta alimentària per possible contaminació amb el cancerigen òxid d’etilè en l’additiu estabilitzant E410 (també anomenat goma de garrofa o garrofín).
El comunicat afegeix que «encara que no s’ha detectat presència d’òxid d’etilè en els nostres productes i com màxima mesura de precaució, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha decidit ordenar la retirada de tots aquells aliments que continguin ingredients que, poc o molt, hagin estat en contacte amb l’òxid d’etilè, encara que no s’hagi detectat la seva presència en el producte acabat, com ha estat el nostre cas. Aquesta és la raó per la qual s’ha dut a terme aquesta retirada, que hem coordinat i gestionat amb clients i distribuïdors».
Aquests productes se sumen a les 50 varietats de gelats de Nestlé (fabricats per Froneri) que FACUA ha donat a conèixer aquesta setmana que podrien estar afectats per la presència de traces d’òxid d’etilè.