Una coneguda marca de iogurts i flams ha de retirar diversos lots contaminats

Un comunicat de la Fageda informa aquest dimecres que quatre lots de flam de vainilla estan també afectats per l’alerta alimentària per possible contaminació amb el cancerigen òxid d’etilè en l’additiu estabilitzant E410 (també anomenat goma de garrofa o garrofín).

L’empresa diu haver actuat després de rebre l’alerta de seguretat alimentària i que la seva actitud ha estat «de màxima proactivitat per a determinar l’abast de la incidència i hem constatat que únicament ha resultat afectada una partida de goma garrofín (E -410)», ingredient que usen en els seus flams.

El comunicat afegeix que «encara que no s’ha detectat presència d’òxid d’etilè en els nostres productes i com màxima mesura de precaució, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha decidit ordenar la retirada de tots aquells aliments que continguin ingredients que, poc o molt, hagin estat en contacte amb l’òxid d’etilè, encara que no s’hagi detectat la seva presència en el producte acabat, com ha estat el nostre cas. Aquesta és la raó per la qual s’ha dut a terme aquesta retirada, que hem coordinat i gestionat amb clients i distribuïdors».

FACUA-Consumidors en Acció recorda que els lots afectats del flam de vainilla de la Fageda són els corresponents a les dates de consum preferent 29.07.21, 06.08.21, 07.08.21 i 11.08.21.

Aquests productes se sumen a les 50 varietats de gelats de Nestlé (fabricats per Froneri) que FACUA ha donat a conèixer aquesta setmana que podrien estar afectats per la presència de traces d’òxid d’etilè.