Una banda segresta i tortura un home per 1,5 milions

Cinc encaputxats el van enxampar i el van retenir durant cinc dies

Un total de dotze persones han estat detingudes com a presumptes inegrants d’una banda que va segrestar i torturar a un home per un deute de 1,5 milions d’euros. El grup està implicat en el segrest d’un home de procedència belga en un habitatge de Coin (Màlaga) per poder robar-li una gran quantitat de substància estupefaent propietat d’un membre de la trama.

El segrest es va produir el passat 1 de juny quan la víctima, resident a Marbella (Màlaga), va ser abordada mentre es disposava a pujar al seu cotxe en el nucli de població de Sant Pere Alcántara. Cinc encaputxats proveïts d’armes de foc se’l van emportar per la força i ho van traslladar a una casa de camp en una zona de difícil accés en el terme municipal de Coín.

Els fets van ser denunciats per la família del perjudicat, que va rebre diverses comunicacions dels segrestadors, que els exigien 1,5 milions d’euros a canvi del seu alliberament.

Segons les diligències practicades, la víctima va ser sotmesa durant els cinc dies que va durar la seva captivitat a tracte degradant, amb amenaces, cops, privació total del somni i generació d’hipotèrmia mitjançant la col·locació de bosses de gel pel seu cos amb un ventilador orientat cap a ell, entre altres accions. La pressió policial va ser el detonant perquè l’organització criminal alliberés el perjudicat malgrat no haver rebut la quantitat suposadament deguda.

Després de la recerca, es va determinar que el segrest va ser planificat i executat per un grup criminal assentat fonamentalment a Màlaga i Ceuta, que els seus integrants, amb antecedents per delictes violents, tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes, residien en les localitats malaguenyes de Marbella, Benalmàdena i Coín i en el barri de Ceuta del Príncep.

Dirigit per un empresari francès d’origen magrebí, l’entramat estava dedicat al tràfic internacional de drogues i comptava entre les seves files amb persones molt violentes, especialitzades en l’obertura de portes d’habitatges i vehicles, per al que empraven tot tipus de recursos tecnològics com a dispositius de geolocalització, inhibidors de freqüència, drons i cambres espia, entre altres artefactes.

Arran de la identificació dels seus integrants, es va dur a terme un dispositiu policial compost per més de setanta agents i l’acció policial es va concretar en l’execució simultània i coordinada de set registres domiciliaris en els partits judicials de Marbella, Coín i Ceuta, que va culminar amb la detenció de dotze persones, entre ells el líder.

Els agents van intervenir, entre altres efectes, dispositius de geolocalització, inhibidors de freqüència, drons, cambres espia, material informàtic, una màquina duplicadora de claus, eines, passamuntanyes, prismàtics, rellotges de luxe, tres vehicles i diners en efectiu.

Dels fets coneix el Jutjat d’Instrucció número 1 de Marbella, que ha ordenat l’ingrés a la presó de quatre dels detinguts.