Un supermercat molt conegut va vendre embotits no aptes durant molts mesos

La cadena de supermercats Dia va vendre durant mesos falsos embotits ibèrics que no eren aptes pel consum humà. La companyia, que va acabar liquidant els productes rebaixant-ne el preu un 75%, assegura que tot és deu a una estafa per part d’un dels seus proveïdors i que no en tenien coneixement.

Els fets van tenir lloc a finals del 2019, quan Dia va comprar-li a un proveïdor sospitós de mala praxi uns pernils que presumptament havien estat robats. Els dubtes sobre l’origen dels embotits va fer obrir una investigació a la Guàrdia Civil, que a principis de 2020 va ordenar a la cadena de supermercats que es deixessin de vendre aquelles potes de pernil.

Dia va retirar aquells productes dels seus establiments, però en va seguir venent altres del mateix proveïdor. Segons apunta el mitjà Vozpópuli, al cap d’unes setmanes es va descobrir que en alguns d’aquests embotits que se seguien venent s’havien falsificat segells sanitaris i el certificat ibèric. De fet, alguns d’ells es van arribar a vendre sense tenir la data de caducitat ni el número de lot.

La cadena de supermercats assegura que ha estat víctima d’una estafa i que desconeixien la procedència dels embotits. Dia apunta que des del principi s’ha posat en col·laboració amb la Guàrdia Civil i en el moment de conèixer la situació va trencar les seves relacions amb el proveïdor, motiu pel qual es van estar venent els productes de la marca Campo Noble rebaixats a un 75% del seu preu.

El cert és que des de l’inici de la investigació fins que la Guàrdia Civil va ordenar la retirada de tots els productes el maig de 2020, van passar quatre mesos en què els supermercats seguien venent els productes no aptes pel consum amb abundants descomptes. La companyia apunta que tota la documentació dels productes era correcte i eren aptes per la seva comercialització, contradient la versió policial.