Un microxip sota la pell, el nou passaport covid

Anirà col·locat al braç o a la mà i es podrà extreure quan es vulgui

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El passaport covid s’ha tornat en un document indispensable per al nostre dia a dia. Per anar a bars i restaurants, gimnasos o per viatjar a l’estranger és necessari presentar-lo validat. Moltes persones no vacunades s’han mostrat contraris a aquesta mesura per reduir els contagis, ja que creuen que se’ls està privant de la seva llibertat.

En aquest context, una empresa sueca ha ideat un microxip que s’injectaria sota la pell i inclouria les dades sanitàries de la persona per no haver d’ensenyar el passaport covid cada vegada. La intenció és que les persones que se l’implantin l’escanegin a través d’una app que detecti objectes compatibles amb la tecnologia NFC.

Aquest microxip, que tindria la mida d’un gra d’arròs, aniria col·locat al braç o als dits anular o polze de la mà. Segons els responsables de l’empresa que l’ha ideat, aquest xip no faria malbé el cos ni emetria cap mena de senyal, ja que no té bateria ni un localitzador GPS.

Els investigadors asseguren que el microxip no tindria cap tecnologia que pogués ser perjudicial per a la intimitat dels usuaris i que l’única finalitat és mostrar les dades del passaport covid. A més, afirmen que es tracta d’una intervenció reversible i que és possible extreure el xip quan es vulgui. De moment, però, la idea encara ha de passar els control de les autoritats i es desconeix si es podrà arribar a comercialitzar.