Un jove mata a la seva exparella de 17 anys

L’exparella de la jove de 17 anys desapareguda el passat 3 de juny a Martín de la Jara (Sevilla), ha confessat aquest dijous  a la Guàrdia Civil que la va matar el mateix dia que va desaparèixer i ha indicat als agents on es troba el cos.

El jove, de 23 anys i pare d’un fill en comú de pocs mesos, s’ha presentat a la caserna de la Guàrdia Civil d’Estepa i ha declarat que la va matar i que es va desfer del cos en un aparcament. La Guàrdia Civil ha trobat el cadàver al lloc que els ha indicat.

Es tracta de la divuitena víctima per violència masclista a Espanyaaquest 2021. Des del 2003, quan es van iniciar els registres, han mort a tot l’estat espanyol1.096 donesa mans de les seves parelles o exparelles.

També hi ha hagut set infants que aquest 2021 s’han quedat orfes a causa de la violència masclista. Des de 2013 en són 311.

Pel que fa a la violència vicària -així s’anomena l’assassinat de menors amb voluntat de fer mal a la mare-, 40 menors han mort des del 2013, que és quan va començar l’estadística, si hi incloem també les dues nenes de Tenerife.