Un home mata a trets al gos del seu veí

El seu objectiu no era altre que acabar amb la vida del gos perquè «el molestava»

Un home de 89 anys s’asseurà els pròxims dies a la banqueta en un jutjat Penal de Via Alemanya, a Palma, acusat de matar de diversos trets el gos del seu veí en una finca ubicada a Manacor el 2020. El Ministeri Fiscal, demana per a l’imputat un any de presó i tres d’inhabilitació per a l’exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per tindre’ls.

Segons l’escrit de l’acusació pública, al qual ha tingut accés Ultima Hora, els fets es remunten a la tarda del 4 de juny del 2020. El processat, nascut el 1932, es va dirigir, cap a les 18.30 hores, a la finca de el seu veí armat amb una escopeta del calibre 12. El seu objectiu no era altre que posar fi a la vida del gos que hi habitava perquè «el molestava», tal com relata el Ministeri Fiscal. L’imputat va disparar l’animal al tòrax, abdomen i cuixa. El gos va patir ferides que li van provocar la mort al cap de pocs minuts que el gos fos ingressat d’urgència en una clínica veterinària de la comarca.

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil van imputar el sospitós. Ara, gairebé dos anys després, el cas està a punt d’arribar a judici. El processat s’enfronta a una pena d’un any de presó com a autor d’un delicte greu de maltractament animal. Així mateix, la Fiscalia també demana que l’home gran no pugui exercir cap professió que tingui a veure amb animals ni pugui tenir-ne cap a càrrec seu en tres anys.