Un expert alerta que la Terra podria patir una nova “extinció massiva”

El científic assegura que els humans estan generant una quantitat de carboni que el planeta no serà capaç de soportar

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Que la humanitat està destruint la Terra a poc a poc és un fet provat. El canvi climàtic i l’augment considerable de les temperatures, la contaminació a les grans ciutats, el mar emportant-se a sorra de les platges o els grans temporals com el Glòria són la prova que els éssers humans estem portant el nostre planeta fins als seus límits.

En aquest sentit, l’enorme quantitat de carboni que l’atmosfera de la Terra està suportant en aquests moments ha portat a un professor de geofísica de l’Institut de Tecnologia de Massachussetts, Daniel Rothman, a la conclusió que parlar d’una nova “extinció massiva” no seria cap ximpleria.

Encara que ens pugui semblar irreal, l’existència de la humanitat només és una diminuta part de la història del planeta Terra, en el qual abans de l’aparició dels éssers humans ja hi va haver unes altres cinc extincions massives. La més important es va produir durant el període Pèrmic-Triàsic, en la qual es van extingir el 96% de les espècies marines i el 70% dels vertebrats terrestre que hi havia en aquell moment.

Segons aquest expert, l’explotació que els humans estem fent del planeta per damunt de les seves possibilitats està generant una quantitat de carboni insostenible. Rothman apunta que en una vida no es pot generar més carboni del que es pot arribar a reciclar, ja que en cas contrari els resultats sobre el futur de la Terra podrien ser horrorosos.

El científic alerta que la capacitat de l’atmosfera i els oceans no és infinita i que, si els humans segueixen amb el mateix ritme, arribarà un punt en què la Terra no podrà suportar-ho més i es produirà una nova extinció massiva. Rothman, fins i tot, s’atreveix a augurar que de seguir any l’any 2100 podria ser el de l’extinció de la humanitat.