ÚLTIMA HORA: 2 morts i 21 ferits en un tiroteig en una discoteca gai

La Policia ha confirmat almenys dos morts i 21 ferits, deu d’ells de gravetat, encara que la seva vida no corre perill, en l’atac terrorista perpetrat aquesta matinada per un home armat contra un pub LGBTI de la capial, Oslo.

Poc després de l’incident, la Policia va detenir a un home de 42 anys, ciutadà noruec originari de l’Iran, conegut per les autoritats, que ja ha estat acusat d’assassinat, intent d’assassinat i atac terrorista.

Set pacients van ser ingressats en Ulleval, mentre que una altra víctima ha estat traslladada a l’Hospital Universitari Akershus (Ahus), al nord-oest d’Oslo, a vint quilòmetres de la capital. A més, altres onze persones han estat portades a altres centres sanitaris d’emergència.

El bar de copes, anomenat London Pub, és una de les tres escenes del crim. Els ferits es reparteixen per un restaurant de menjar ràpid i el club de jazz Herr Nilsen, tots al carrer Rosenkrantz, en el centre d’Oslo, segons ha confirmat Barstad a TV2.

“COMUNITAT DE CONFIANÇA”

La ministra de Justícia i Seguretat Pública de Noruega, Emilie Enger Mehl, ha traslladat les seves condolences als morts i ferits, així com a tots els afectats, segons ha declarat la corporació de radiodifusió pública de Noruega NRK.

Noruega és una comunitat de confiança on tots haurien de sentir-se segurs fora un dissabte a la nit”, ha reblat la política, abans de confirmar que la Policia ha arrestat a un presumpte agressor i que s’està treballant per a aclarir les circumstàncies del fet.

El festival Oslo Pride ha comunicat a NRK les condolences cap als familiars i ferits, a més d’informar de l’establiment d’un equip de crisi i diàleg “continu amb la policia i altres organismes”.

Al final, la marxa ha estat cancel·lada “després de rebre el clar consell de la Policia”, segons han indicat els organitzadors en un comunicat recollit per ‘Dagbladet’. “Oslo Pride els demana a tots els que han planejat participar o veure la desfilada que no assisteixin. Tots els esdeveniments relacionats amb Oslo Pride estan cancel·lats”, han fet saber.

Aviat estarem orgullosos i visibles novament, però avui celebrarem i compartirem les celebracions de l’Orgull des de casa”, han afegit Inger Kristin Haugsevje, responsable d’Oslo Pride i Inge Alexander Gjestvang, líder de FRI, l’Associació per a la Diversitat de Gènere i Sexualitat.