Troben morts dos germans al celler d’un avió que volaria d’Alger a Barcelona

Un tercer germà va donar l'alarma després de rebre'n un vídeo dins la nau

Treballadors de l’aeroport d’Alger han trobat aquest dissabte els cadàvers de dos germans al celler d’un avió Airbus A330-200 que es disposava a partir cap a Barcelona i el darrer trajecte del qual va ser un París-Alger.

Els cossos dels dos joves, d’edats compreses entre els 20 i els 23 anys, els han trobat al voltant de les cinc del matí, hora local, a l’avió d’Air Algerie amb matrícula 7T-VJB. Les víctimes havien aconseguit entrar a la nau sense que cap treballador de l’aerolínia ni de l’aeroport se’n cerciorés.

El personal de l’aerolínia va trobar els cadàvers després que un tercer germà donés la veu d’alarma, després de rebre un vídeo gravat per ells quan ja eren al celler de l’avió, i que ell mateix va mostrar a les autoritats. Pel que sembla les víctimes li van explicar que havien de suportar “únicament” 45 minuts de vol. Però l’avió va volar divendres d’Alger cap a Dubai i després París abans de tornar de nou a la capital algeriana, on s’ha produït la troballa.

Després d’això, l’avió ha estat immobilitzat a la pista de l’aeroport perquè realitzessin la feina els efectius de la policia científica. Segons un comunicat emès per la Direcció General de Seguretat Nacional d’Algèria, la Fiscalia ha obert una investigació per determinar les circumstàncies del succés terrible.

La investigació haurà de determinar com els dos joves van aconseguir colar-se a l’avió malgrat totes les mesures de seguretat existents. Aquest drama torna a qüestionar seriosament la polèmica sobre la seguretat a les infraestructures aeroportuàries a algerianes.