Troben mort a Joan, l’excap de Policia català que s’acabava de jubilar

Es tractava d'un home molt conegut a la ciutat, així com per la resta de cossos de seguretat de la província de Girona

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’excap de la Policia Local, Joan Linde Ribas, ha mort inesperadament aquest dijous amb 65 anys. L’ajuntament de Llagostera (Girona) ha estat l’encarregat de donar la notícia a través del seu compte de Twitter.

El Sergent va ser trobat mort a casa seva aquest passat dijous 1 de desembre de 2022 a la tarda, just quan feia poc més d’un any que s’havia jubilat. Es tractava d’un home molt conegut a la ciutat, així com per la resta de cossos de seguretat de la província de Girona.

 

Havia rebut, a més, durant la seva llarga trajectòria com a màxim responsable de la Policia Local de Llagostera, molts reconeixements i medalles de part d’altres cossos policials pel seu treball.

Feia només un any que Boga s’havia jubilat i havia deixat el seu càrrec de Cap de la Policia Local de Llagostera després de gairebé 38 anys de servei.

De fet, ell mateix escrivia al juny de l’any passat una carta en un diari de la província, acomiadant-se d’aquesta manera dels seus companys del cos. «En arribar aquest moment, em resulta difícil trobar les paraules encertades», començava.

Una carta que repassava la seva llarga trajectòria en el cos policial de Llagostera i el treball realitzat al llarg de molts anys. «Quan vaig arribar encara no estava format el cos de Policia Local com el coneixem actualment», apuntava.

 

Al seu torn, agraïa als companys del cos. «M’emporto grans amistats i és que el creixement no hagués estat possible sense totes les persones que han contribuït, amb el seu suport i esforç, a fer-ho possible», assegurava. «Fins i tot em sento agraït pels qui m’ho han posat difícil i és que també gràcies a ells he après a continuar ferm i avanci».

D’altra banda, en aquesta mateixa carta, de fa només any i mig, confessava que no sabia si podria desvincular-se del tot d’un treball que l’havia ocupat durant gairebé quatre dècades de la seva vida. «Aquest treball ha estat la meva vocació cap al servei de Llagostera», finalitzava.

No han transcendit les causes de la mort, al Sergent no se’l coneixia cap mena de patologia i la notícia entre els seus afins ha estat molt inesperada. Alguns comptes de xarxes socials policials indiquen que podria haver-se tractat d’un suïcidi, fet que no ha estat confirmat oficialment. El que sí que se sap, és que no es tracta d’una mort violenta.