Troben 39 cadàvers amagats en un camió

Un home ha estat detingut després que 39 persones fossin trobades mortes en un camió a Essex en 2019. L’home, que ha estat trobat en Middlesbrough, el Regne Unit, serà extradit a Bèlgica per a enfrontar càrrecs.

Alex Tran, de 18 anys, és presumptament membre d’una xarxa de contraban responsable de traslladar persones a través de Bèlgica i França cap al Regne Unit.

Els cossos de les víctimes vietnamites, entre elles nens, van ser trobats en el remolc d’un camió refrigerat després que fos transportat per ferri des de la localitat costanera belga de Zeebrugge al poble de Purfleet, en el britànic comtat d’Essex, a l’octubre de 2019.

Segons l’Agència Nacional del Crim britànica, Tran va jugar un “paper clau” en la col·locació d’almenys deu migrants en el vehicle. A més, se sospita que va estar al capdavant de les cases de seguretat a Brussel·les on es van allotjar els migrants, i que va organitzar el seu transport posterior en taxis fins a un punt de recollida a França, on van ser col·locats en la part posterior del camió.