Readmesa una treballadora que va arribar tard 176 cops en 5 mesos

La Justícia considera l'acomiadament "desproporcionat"

El Tribunal Superior de Justícia d’Astúries (TSJA) ha condemnat una clínica oftalmològica d’Oviedo a readmetre una treballadora en declarar improcedent el seu acomiadament motivat per 176 retards de puntualitat en el lloc de treball en un període de cinc mesos.

La Sala social del TSJA ha desestimat així el recurs interposat per la clínica contra la sentència del Jutjat social número 6 d’Oviedo que va considerar que l’acomiadament era “desproporcionat” davant una resposta empresarial “desmesurada”.

L’alt tribunal asturià ha desestimat el recurs de la clínica en sostenir que l’empresa inicialment va tolerar les seves faltes de puntualitat i, “sense previ avís, requeriment, comunicació i sanció per falta de puntualitat”, li va fer arribar la carta d’acomiadament en una resposta que qualifica de “desmesurada, desproporcionada i sense raó”.

El setembre de 2021, l’empresa li va notificar l’acomiadament disciplinari en al·legar que havia comès fins a 176 faltes de puntualitat en el període comprès entre el 3 de març i el 8 d’agost de 2021.

De manera detallada, la clínica comptabilitzava retards de fins a 6 minuts i 26 segons al matí i de 8 minuts i un segon a la tarda.