ATENCIÓ: Talls a Rodalies i vols desviats a per les fortes tempestes

Les pedregades poden tornar durant la tarda d'aquest dijous

La circulació de trens de l’R4 entre Manresa i Terrassa ha quedat interrompuda aquest dijous a la tarda per les fortes tempestes que estan descarregant en diferents indrets de Catalunya. Segons informa Renfe la resta de la línia els trens circulen fora del seu horari habitual amb afectacions que poden superar els 30 minuts.

D’altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha avisat de la possibilitat que durant les pròximes hores pugui descarregar pedra, es formin ratxes de vent superiors als 90 quilòmetres per hora, esclafits o tornados al Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Occidental. Protecció Civil demana a la ciutadania que tingui precaució en els desplaçaments.

21 vols desviats per les pluges

El temporal d’aquest dimecres al vespre va obligar Aena a desviar una vintena de vols que havien d’aterrar a l’aeroport del Prat a partir de les 21h. En concret, les intenses pluges van afectar 21 vols, que es van redirigir cap a l’aeroport de Reus, Girona, València i Alacant. Fonts d’Aena han detallat a l’ACN que l’activitat aèria no va paralitzar-se en cap moment, si bé va haver-hi alguns retards.

Aquest dimecres al matí l’aeroport ja ha recuperat la normalitat. De fet, Protecció Civil ja ha desactivat l’alerta del Pla Inuncat un cop passades les pluges més intenses. El telèfon d’emergències 112 va rebre gairebé 400 trucades, les últimes concentrades al Vallès Occidental i al Baix Llobregat.