Suplanten a Correus per a robar dades bancàries

L'estafa es fa amb el ganxo del lliurament d'un paquet

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI), dependent de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe), ha alertat de la circulació d’una campanya d’enviament de correus electrònics fraudulents (conegut com phishing) que simulen ser de l’empresa de missatgeria Correus. L’alerta ha estat recollida per Facua – Consumidors en Acció.

El missatge conté l’enllaç a un chatbot que sol·licita la confirmació del lliurament d’un paquet. Dit chatbot realitza preguntes als usuaris sobre el lliurament. En finalitzar la conversa, el bot oferta un telèfon mòbil per 1,50 euros i, per a adquirir-ho, la víctima ha de facilitar les seves dades personals i els de la seva targeta de crèdit. Una vegada emplenats les dades, els estafadors extreuen els diners del compte bancari.

L’organisme indica que el correu fraudulent s’envia sota els assumptes “#El teu-paquet-ha_arribat!#”, “El teu-paquet-ha_arribat!!!”, “[usuari],El teu-paquet-ha_arribat!”, i “[usuari]…..El teu-paquet-ha_arribat!”, encara que no es descarten uns altres.

El missatge inicialment indica que l’usuari ha de pagar 4,95 euros per a poder recollir el paquet, encara que aquest preu no es torna a esmentar.