Segresta el seu fill d’un centre menors de França i fuig a Espanya

El nen truca al centre francès expressant el seu desig de tornar i assegurant que no vol romandre amb la seva mare

La Policia Nacional ha detingut a una dona de 47 anys i nacionalitat francesa que era buscada per la justícia del país veí per presumptament sostreure al seu fill d’un centre de menors de Perpignan (França), on estava ingressat, i fugir amb ell a Espanya. L’han detingut a Alacant.

La dona està acusada d’haver sostret al seu fill, de 13 anys, del citat centre de menors francès al febrer passat i de traslladar-se posteriorment amb ell a Espanya.

Segons han indicat fonts policials, en una data no precisada, el menor va cridar telefònicament al centre de Perpignan expressant el seu desig de tornar a França i manifestant que no volia romandre amb la seva mare.

Llavors, les autoritats franceses van informar del cas a les espanyoles i, davant les evidències que la mare i el seu fill eren a la província d’Alacant, la Policia Nacional es va fer càrrec de les perquisicions per a localitzar-los.

Al setembre passat, els agents van trobar a tots dos a Elx i el menor va ser ingressat en la Llar Provincial d’Alacant i portat després a França, mentre que la mare va ser arrestada i va passar a disposició judicial.

Pel que sembla, segons han assenyalat fonts pròximes al cas, la dona hauria quedat en llibertat amb l’obligació de presentar-se davant les autoritats judicials quan fos citada, mentre es realitzaven tots els tràmits de l’ordre europea d’extradició.

“Es veu que no es va presentar en els jutjats quan va ser citada i, des de llavors, estava en parador ignorat, fins que finalment va ser localitzada i detinguda (per segona vegada) sobre les quatre de la matinada del passat dia 3 en un cèntric carrer de la capital alacantina”, han explicat aquestes fonts.

Ara es troba a la disposició del jutjat de l’Audiència Nacional competent per a l’execució de l’extradició a França.