Sanitat estudia rebaixar la quarantena per la covid-19 a entre 10 i 7 dies

Calzón diu que s'ha fet una consulta a al centre europeu ECDC i que la mesura afavoriria el seu compliment

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha confirmat aquest dijous que el Ministeri “treballa” en un “escenari d’escurçament” de les quarantenes, que podria anar dels 10 als 7 dies. Durant la roda de premsa de balanç, Calzón ha dit que encara no s’ha decidit el nombre de dies exacte i que s’ha fet una consulta en aquest sentit al Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

La responsable de Sanitat també ha afirmat que aquesta reducció podria afavorir que les persones amb contactes estrets amb positius les complissin. Una problemàtica, ha afegit, que estan experimentant “totes comunitats autònomes”.

Aquest dimecres, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va negar que es contemplés aquesta opció a excepció que hi haguessin “evidències científiques”.

D’altra banda, Calzón ha explicat que en l’última setmana hi ha hagut 851 rebrots amb 5.150 casos. En aquest sentit, ha detallat que el 80% són de menys de 10 persones i que el 32% estan relacionats amb l’àmbit social. També ha remarcat que el 50% dels casos que s’estan detectant són asimptomàtics i que la letalitat a Espanya se situa per sota de l’1%.