Salut deixa de fer tests a contactes estrets vacunats amb la pauta completa

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha activat la Fase de mitigació en el conjunt del sistema sanitari i, entre altres novetats, deixarà de fer PCR i tests d’antígens de diagnòstic covid-19 a contactes estrets vacunats amb la pauta completa –tampoc no hauran de fer quarantena– arran d’una modificació del procediment.

Així es desprèn del document ‘Modificació de l’Annex al Procediment d’actuació en casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-COV-2’, consultat per Europa Pres aquest dilluns, per reorganitzar els equips sanitaris dedicats a la detecció de casos positius.

Aquesta reorganització té l’objectiu de dotar el personal d’aquests equips de directrius que permetin donar una resposta “més eficaç, flexible i resolutiva” a la gestió de l’actual context d’alta pressió assistencial en l’atenció primària.

Respecte als casos amb símptomes i casos sospitosos que tenen la pauta completa de la vacunació, els equips han de fer la PCR, a més de la seqüenciació, segons la modificació del protocol.

Als contactes estrets d’un cas positiu se’ls pot fer tant una prova PCR com un test d’antígens i els serveis de vigilància epidemiològica són els encarregats de fer les primeres trucades a aquests contactes.