Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Primers casos de salmonel·la pels ous Kinder

Avatar photo

El brot es caracteritza per un percentatge "inusualment elevat" d'infants hospitalitzats, alguns amb símptomes greus com diarrea amb sang

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) informa que s’ha confirmat un cas de salmonel·la relacionat amb els ous Kinder a l’estat espanyol i que n’hi ha dos més de probables. L’ECDC xifra en 187 els casos detectats fins ara -158 confirmats i 29 de probables- del brot de salmonel·la que afecta diversos països europeus i el Regne Unit.

Segons el centre europeu, el brot es caracteritza per un percentatge “inusualment elevat” d’infants hospitalitzats, alguns amb símptomes greus com diarrea amb sang. D’acord amb enquestes fetes als pacients i els estudis inicials, “productes de xocolata específics s’han identificat com la via més probable d’infecció”, recull l’ECDC.

L’ECDC afegeix que alguns casos no s’haurien detectat perquè les anàlisis moleculars que permeten identificar-los no s’apliquen de manera rutinària en tots els països. El país amb més casos confirmats és el Regne Unit, amb 73. Després França, amb 37; Irlanda, amb 15 i Alemanya, amb 11 i 3 de probables. Bèlgica n’ha confirmat 7 i en té 22 de probables. També registren casos Àustria; Dinamarca; Luxemburg; Holanda, Noruega i Suècia.

L’alerta de l’ECDC vol prevenir el consum de productes que puguin estar contaminats. El centre destaca que les autoritats de salut pública i seguretat alimentària estan investigant la causa i l’abast de la infecció als països afectats i que treballen per garantir que els productes contaminats no es comercialitzin.

Segons va informar a principis d’abril, la firma Ferrero Iberica va retirar del mercat estatal alguns lots de productes fabricats a Bèlgica com a mesura de precaució pels casos de salmonel·la registrats en països del nord d’Europa, tot i que no havia detectat presència de la bactèria en cap de les anàlisis fetes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Escorcollen durant vuit hores la casa del violador d’una menor a Igualada

Notícia següent

Reforç en el transport públic de Barcelona per aquest Sant Jordi

Notícies relacionades