Ruixen amb alcohol i calen foc a un company de classe

El menor, de 14 anys. es troba ingressat a l'hospital en estat greu

Un jove es troba en estat greu després d’haver estat ruixat amb alcohol i calat foc pels seus propis companys de classe, en un institut de secundària en remot de Santiago de Querétaro, en el centre de Mèxic. El menor era de raça indígena mexicana i sofria bullying.

La Fiscalia de moment ha constatat una denúncia registrada el passat 7 de juny. Segons explica el diari “L’Universal”, la víctima, identificat com Juan Pablo, de 14 anys, roman ingressat a l’Hospital del Nen i la Dona de Querétaro, després de l’incident que va tenir lloc en l’institut de telesecundaria Josefa Vergara.

Juan Pablo era una de les múltiples víctimes del bullying que avui dia sofreixen molts joves. El pare del menor ha relatat que el noi es negava a assistir al centre des de gener, i pesi que la família va sol·licitar un canvi de grup, la directora el va negar.

Els familiars van relatar al mig local que fins a la pròpia mestra li feia bullying, “res més perquè som de raça mexicana. Pensa ella que no som de la seva classe, no som de la seva raça. Pensa que ella és ésser humà i nosaltres som d’altres persones”.

Per part seva, la Unitat Especialitzada en Justícia per a Adolescents realitza les recerques pertinents i els serveis pericials han valorat “les lesions provocades en l’adolescent i amb base en això, es donarà continuïtat al procés penal fins al total esclariment dels fets”, tal com ha indicat l’organisme en un comunicat.