Un restaurant català cobra 50 cèntims per cobert

Les xarxes socials s’incendien per un tiquet d’un restaurant a Santa Cristina d’Aro. En aquest es pot veure com es cobra 0,50 euros per cada cobert utilitzat durant el dinar del client. “Si torno, demanaré que em retirin el cobert, que ja menjo amb les mans“, ha posat com a mode d’ironia el client, que va endur-se una gran sorpresa en veure que un objecte tan essencial com un cobert se li havia cobrat al tiquet.

Molts ciutadans no han perdut el temps en assegurar que no és legal que et cobrin el cobert ni el servei en un establiment d’aquest tipus. Això ho confirma l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) en un dels seus últims escrits on deixa clar que “No és legal cobrar pel servei o cobert: això ha d’estar inclòs en el preu”. Però, per exemple, et poden cobrar el servei de pa si aquest està detallat a la llista del preu per comensal. “Com te’ls han cobrat, emporta-te’ls”, ha destacat un per donar-li una mica d’humor a aquesta situació.

Per una altra banda, un usuari ha compartit que el mateix succeeix en un altre restaurant de la zona, però que en aquest no són només 50 cèntims sinó que et cobren 3 euros per cobert.

Coses que no et poden cobrar sense més

La organització de consumidors esmenta 6 coses que no et poden cobrar.

  1. El cobert

2. Un “plus” per la reserva

3. Suplements per taula o terrassa

4. Suplement per Covid-19

5. Aigua de l’aixeta, per Llei

6. L’IVA