Qui s’ha de vacunar primer contra el coronavirus?

Brussel·les ha recomanat als estats membre de la Unió Europea que vacunin primer els sanitaris i els majors de 65 anys contra la Covid-19. Tot i això, la Comissió Europea ha admès aquest dilluns que aquesta decisió està en mans dels governs europeus.

En una compareixença a l’Eurocambra, la subdirectora general de la Direcció General de Salut de la CE, Sandra Gallina, ha reiterat que no esperen tenir les primeres dosis de la vacuna fins a finals d’any. Segons Gallina, AstraZeneca, Moderna i Biotech són les farmacèutiques millor posicionades per aconseguir la primera vacuna efectiva.

La Regió Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recordat aquest dilluns, que la contaminació de l’aire empitjora el pronòstic de la Covid-19. En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de millorar els nivells de pol·lució i ha destacat com les mesures implantades per fer front crisi generada per aquest virus, han aconseguit reduir-ne els nivells a les ciutats.

Especialment, els nivells d’òxid de nitrogen, un contaminant molt relacionat amb el trànsit, el qual s’ha vist reduït de manera substancial pel tancament d’activitats per contenir la transmissió del coronavirus.