PSC i PSOE aposten pel ‘diàleg’ com a única garantia de progrés a Catalunya

“El camí és el de la convivència i la cohesió l’entesa i el progrés econòmic i social de Catalunya i de la resta d'Espanya, sempre dins de la Constitució”, han esmentat les dues formacions mitjançant un comunicat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

PSC i PSOE han rebutjat en un comunicat conjunt la proposta d’ERC i Junts per Catalunya per a la investidura perquè “aprofundeix en la ruptura i la discòrdia”. Els dos partits independentistes han pactat aquesta tarda al Parlament reclamar als partits catalans a Madrid no donar suport a una investidura d’un govern espanyol “que no es comprometi a treballar per fer efectives les condicions per a la celebració del referèndum”.

Al comunicat conjunt de PSC i PSOE no es fa esment explícit d’aquesta qüestió, però s’aposta pel diàleg per “superar la divisió i no per aprofundir en la ruptura i la discòrdia que tanta tensió va generar de forma estèril a Catalunya i a la resta d’Espanya”. “Per aquest camí no hi ha avenç possible”, afirma el text.

L’escrit continua assegurant que “el camí” és el de la “convivència i la cohesió, l’enteniment i el progrés econòmics i social de Catalunya i de la resta d’Espanya, sempre dins la Constitució”.

Finalment, el comunicat recorda que en les darreres eleccions estatals, el 23 de juliol, la societat catalana ha “apostat de manera àmplia per un govern progressista que continuï la senda del diàleg, acords i concòrdia iniciada fa quatre anys, i no per mirar el pitjor passat sinó per seguir construint junts un futur millor”.