Prop d’un centenar de botigues participen en un projecte perquè els empleats aprenguin català

Són sessions de 15 minuts sobre lèxic bàsic de cada establiment

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Prop d’un centenar d’establiments de 23 ciutats de Catalunya participen a la iniciativa ‘Comerços aprenents’, que busca facilitar l’aprenentatge bàsic de català a persones que treballen de cara al públic a petits comerços.

El projecte és una proposta del Consorci per a la Normalització Lingüística que es desenvoluparà al llarg d’aquest any, i més de la meitat de comerços participants pertanyen a la cadena de supermercats Condis, ha informat la Conselleria de Cultura de la Generalitat en un comunicat divendres.

La iniciativa organitza 10 sessions de 15 minuts a cada establiment on un tècnic del Consorci ensenya “el lèxic propi de cada comerç i les estructures lingüístiques bàsiques del català”, com ara salutacions, comiats, com indicar preus o els dies de la setmana.

Les sessions també inclouen aspectes de sensibilització lingüística perquè el comerciant conegui els “avantatges” que comporta atendre la clientela en català.

La iniciativa està destinada a comerciants que fan atenció al públic, amb competència escassa en català oral i que, pel seu horari laboral, no tenen temps per seguir un curs de català; per això, la formació es fa en horari laboral i al mateix establiment.