Prop d’un centenar de botigues participen en un projecte perquè els empleats aprenguin català

Són sessions de 15 minuts sobre lèxic bàsic de cada establiment

Prop d’un centenar d’establiments de 23 ciutats de Catalunya participen a la iniciativa ‘Comerços aprenents’, que busca facilitar l’aprenentatge bàsic de català a persones que treballen de cara al públic a petits comerços.

El projecte és una proposta del Consorci per a la Normalització Lingüística que es desenvoluparà al llarg d’aquest any, i més de la meitat de comerços participants pertanyen a la cadena de supermercats Condis, ha informat la Conselleria de Cultura de la Generalitat en un comunicat divendres.

La iniciativa organitza 10 sessions de 15 minuts a cada establiment on un tècnic del Consorci ensenya “el lèxic propi de cada comerç i les estructures lingüístiques bàsiques del català”, com ara salutacions, comiats, com indicar preus o els dies de la setmana.

Les sessions també inclouen aspectes de sensibilització lingüística perquè el comerciant conegui els “avantatges” que comporta atendre la clientela en català.

La iniciativa està destinada a comerciants que fan atenció al públic, amb competència escassa en català oral i que, pel seu horari laboral, no tenen temps per seguir un curs de català; per això, la formació es fa en horari laboral i al mateix establiment.