Prop d’1,4 milions de catalans ja han obtingut els certificats covid

La xifra de descàrregues de certificats covid de la Unió Europea a Catalunya ha ascendit a pràcticament 1,4 milions, la majoria de les quals són certificats de vacunació i 37.421 de recuperació.

Es tracta d’un certificat europeu que es desenvolupa d’acord amb el reglament que els països membres de la Unió Europea acorden per regular el trànsit i l’accés entre la ciutadania dels estats membres, ha afirmat la Conselleria de Salut en un comunicat aquest diumenge.

El certificat no és obligatori per viatjar i només acredita una situació en un moment determinat, la seva validesa no se sosté en el temps i cada país pot determinar els requisits que consideri.

Existeix el certificat de recuperació –en què consta que s’ha passat la covid-19 en el termini comprès entre els últims 180 i 11 dies–; el de vacunació –que es pot expedir si s’ha rebut la pauta completa–.

Finalment, està hi ha el certificat de prova diagnòstica de covid-19, que exigeix tenir un test d’antígens ràpid amb resultat negatiu –amb una validesa de 48 hores–, o una PCR negativa –amb una validesa de 72 hores.