Prohibiries fumar a les terrasses dels bars i restaurants?

El Ministeri de Sanitat planteja la prohibició de fumar als vehicles privats i també el fumar a les terrasses de bars i restaurants i a les proximitats dels edificis públics.

D’altra banda, Sanitat vol equiparar les cigarretes electròniques al tabac i adaptar-se “als canvis produïts en el mercat amb l’aparició de nous productes”, dels quals es vol eliminar la publicitat i les promocions a les xarxes. També es pretén fer un empaquetatge genèric de totes les marques per eliminar-li l’atractiu i prohibir els additius que donen aroma al tabac i productes relacionats.

Per últim es vol fer una revisió fiscal que comportaria un augment del preu de tots els productes relacionats amb el tabac. A diferència d’altres plans contra el tabaquisme, en aquest també parla de mesures mediambientals i deixa la porta oberta a la prohibició de fumar a les platges. Tot amb l’objectiu d’arribar a reduir un 30% el consum de tabac de cara a l’any 2025 i assolir la meta establerta per l’OMS.

I des del Diari La Ciutat volem plantejar a la ciutadania la següent pregunta: I tu, prohibiries fumar a les terrasses dels bars i restaurants?