PRECAUCIÓ: Calor extrema de 50 graus

L’onada de calor extrema sense precedents que des de fa dies viu l’oest del Canadà ja s’ha cobrat centenars de vides, han informat les autoritats canadenques.

La localitat de Lytton, que va establir el rècord de temperatures, va arribar als 49,6 graus dimarts i va haver de ser evacuada per un incendi.

La directora forense de la província de Columbia Britànica, a la costa del Pacífic de Canadà, Lisa Lapointe, va informar en un comunicat que en els últims cinc dies el nombre de morts sobtades s’ha disparat a 486, el triple del que és normal en aquestes dates. “Creiem que és molt probable que la calor sigui un factor en moltes d’aquestes morts però és una cosa que ha de ser confirmat”, va afirmar.

Lapointe va afegir que el nombre és preliminar i que és molt probable que segueixi augmentant en els pròxims dies perquè la majoria dels morts eren persones que vivien soles en habitatges amb pobra ventilació.

Mentrestant, la petita localitat de Lytton, a l’interior de Columbia Britànica i on dimarts es va assolir la xifra rècord de 49,6 graus, va ser evacuada a la nit de dimecres a causa d’un incendi forestal fora de control.