Possibles nevades dimarts a cotes molt baixes al litoral i prelitoral català

La cota de neu podria situar-se a només 200 metres, amb nevades que serien anecdòtiques, però que podrien emblanquinar moltes capitals

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès alertes per la possibilitat de veure nevar a cotes baixes o molt baixes durant el dimarts a Catalunya.

 

Les alertes, de nivell groc, afecten totes les comarques del litoral i prelitoral de Catalunya, així com algunes de la Catalunya Central, l’interior de Girona, el sud de Lleida i les Terres de l’Ebre.

 

Segons la previsió del Meteocat, la cota de neu podria situar-se a només 200 metres, amb nevades que serien anecdòtiques, però que podrien emblanquinar moltes capitals amb acumulacions de fins a 2 cm de neu. De cara a la tarda, la cota tendiria a pujar fins als 500-600 metres, tot i que no es descarten ruixats en forma de neu per sota d’aquesta cota.

 

Així, entre les 06:00 h i les 12:00 h estarien en alerta l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, la Selva, Osona, el Moianès, el Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Barcelonès.

 

A partir de les 12:00 h i fins a les 18:00 h, la majoria de comarques gironines deixarien d’estar en alerta; però s’hi afegirien l’Anoia, la Segarra, el Baix Llobregat, el Garraf i l’Alt Penedès.

 

Ja a la tarda, a partir de les 18:00 h, l’alerta es retiraria també de les comarques de Barcelona, però s’hi afegirien totes les comarques tarragonines, així com el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell i les Garrigues. En aquests casos, la cota de neu probablement serà més alta i es podrà veure nevar a partir dels 400-600 metres.

 

 

Fred de cru hivern

Aquestes nevades seran conseqüència d’una onada de fred que afecta tot Catalunya i que durarà tota la setmana. Ja aquest dilluns les temperatures han estat extremadament fredes, arribant a glaçar fins a la línia de la costa.

 

La situació es mantindrà tota la setmana, amb màximes que amb prou feines superaran els 10 graus a la costa i mínimes que baixaran dels zero graus a gairebé tot arreu.