ALERTA: Tornen els forts temporals i possibles inundacions

Protecció Civil recomana molta precaució a la ciutadania

Pla general d'un home home travessant el barranc de la Galera, a Masdenverge, amb el gos als braços. Imatge del 18 d'octubre de 2018. (horitzontal)

Protecció Civil ha activitat aquest migdia en alerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d’aquest dijous a la nit i sobretot divendres al sud de Catalunya. Les comarques més afectades poden ser les Terres de l’Ebre, però també hi poden haver pluges localment fortes a totes les comarques del litoral i prelitoral català.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la previsió és que a partir d’aquesta nit es puguin superar els 20 litres/m2 en mitja hora a l’Ebre, i de matinada i tot divendres al litoral i prelitoral català. Els xàfecs poden ser de caràcter local i anar acompanyats de tempesta i algun fenomen violent.

Així, Protecció Civil ha alertat que aquest divendres les comarques del Baix Camp, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià podrien estar afectades per acumulació de pluja de més de 100 litres/m2 en 24 hores.

Davant d’això, ha recomanat molta precaució a la ciutadania en la mobilitat per aquestes zones i també en les activitats a l’aire lliure.