Renfe ofereix autobusos cada 15 minuts entre El Prat de Llobregat i Vilanova/Cunit durant el tall de circulació per a garantir la mobilitat dels viatgers. Renfe ha programat gairebé 8.770 trajectes amb autobús i fins a 2.190 places a l’hora entre Cunit / Vilanova i la Geltrú fins al Prat de Llobregat / Barcelona amb motiu de les obres d’accés a l’Aeroport Josep Tarradellas -El Prat que executa Adif.
Entre l’1 i el 4 de maig Renfe reprogramarà els serveis ferroviaris i establirà un Pla Alternatiu de Transport per carretera per als serveis Regionals entre Cunit i Barcelona (Zona Universitària / Palau Reial) i entre Vilanova i la Geltrú i El Prat de Llobregat pels serveis de Rodalies, també garanteix les estacions intermèdies de les mobilitats R2 i dels R2 sud per les línies R2 i R2. Renfe garantirà que els viatgers puguin desplaçar-se amb la normalitat, oferint-los una alternativa de transport.
Aquesta reconfiguració del servei es durà a terme durant la interrupció de la circulació ferroviària de 4 dies per les obres que Adif està executant per a la construcció del nou accés ferroviari a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat.
Pla de Transport Alternatiu
La reprogramació de serveis s’ha dissenyat de forma conjunta amb la Generalitat com a titular del servei com amb els ajuntaments afectats pel tall.
Servei rodalies R2 sud i R2 nord:
Maçanet-Massanes/Sant Celoni- El Prat de Ll .: Servei habitual en tren
El Prat de Llobregat – Aeroport: Encaminats a Línia L9 de Metro
Barcelona Estació de Fr.-El Prat de Ll.: Freqüència cada 30 minuts en tren
El Prat de Llobregat – Vilanova i la Geltrú: Servei alternatiu per carretera cada 15 minuts
- Bus llançadora El Prat de Llobregat –Vilanova
- Bus amb cercaviles El Prat de Llobregat –Vilanova (excepte Garraf)
- Bus El Prat de Llobregat – Sitges
- Bus El Prat de Llobregat –Gavà
- Bus El Prat de Llobregat –Castelldefels
- Microbús Sitges – Garraf – Castelldefels
Vilanova i la Geltrú – Sant Vicenç de Calders : Servei habitual en tren
Barcelona Passeig de Gràcia- Barcelona Sants – Bellvitge – El Prat de Llobregat: Freqüència cada 15 minuts en tren entre aquestes estacions
Serveis Regionals sud R14, R15, R16 i R17
Els serveis Regionals del corredor sud iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a l’estació de Cunit. Des d’aquesta estació disposaran d’un autobús cada 15′ directe fins a Barcelona.
A Barcelona, el punt de transbordament amb el servei d’autobús se situarà a l’Av. Doctor Gregorio Marañón, entre les parades de la línia L3 de Metro de Zona Universitària i Palau Reial, distribuïdes de la següent manera:
- Punt de transbordament sentit Cunit
C/ Pau Gargallo i Av. Doctor Gregorio Marañón amb connexió amb la línia L3 de Metro (Zona Universitària) per poder connectar fins a Barcelona Sants i amb L9 sud per connectar amb les estacions de Bellvitge, El Prat i l’Aeroport.
- Punt de baixada de viatgers procedents de Cunit
C/ Pau Gargallo i C/ Martí i Franquès amb connexió amb la línia L3 de Metro (Palau Reial) per poder connectar fins a Barcelona Sants i amb L9 de Metro (Zona Universitària amb l’Aeroport).
10 i 11 de maig
Durant el cap de setmana es circula per una sola via entre Gavà i Bellvitge al pas per l’estació d’El Prat de Llobregat. Això limita la capacitat operativa de la línia i, per tant, es modificarà el servei de la següent manera:
Maçanet-Massanes/Sant Celoni- El Prat: Servei habitual en tren
El Prat de Ll. – Aeroport: Encaminats a línia L9 de Metro
Barcelona Estació de França – Sant Vicenç de Calders
- Reprogramació R2 sud Barcelona – Sant Vicenç de Calders parada a totes les estacions
- R2 Trens l’Aeroport finalitzarà a El Prat. Els viatgers s’encaminaran a la línia L9 de Metro
Disposició per carretera
Renfe ha programat gairebé 8.770 trajectes en autobús per garantir la mobilitat dels viatgers de les línies R2 nord i R2 sud i Regionals sud. El Pla Alternatiu de Transport per carretera comptarà amb fins a 26.400 places al dia entre Cunit-Vilanova i El Prat de Llobregat / Barcelona.
El servei de transport alternatiu és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Segons la normativa de transport per carretera, no està permès accedir als autobusos amb bicicletes i mascotes.
Per tal de garantir la informació, Rodalies de Catalunya ha dissenyat un dispositiu especial amb 100 que sobretot estaran a cadascun dels punts de transbordament.
Tota la informació sobre aquestes alteracions del servei, així com els horaris dels autobusos, poden consultar als expositors de les estacions del tram afectat, als webs rodaliesdecatalunya.cat ; adif.es , renfe.com, al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les apps de Rodalies de Catalunya i Adif en el teu mòbil, així com a les xarxes socials @rodalies, @renfe i @infoadif.