Per què s’amaga la informació dels assassins quan aquests són estrangers?

Com ha de poder col·laborar la ciutadania per atrapar a un delinqüent si no s'aporta cap descripció per part de la policia?

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El digital ElNacional.cat publicava el passat 2 de gener de 2023 un extens article on parlava del perfil dels assassins dels 42 crims comesos a Catalunya aquest passat 2022, i on intentava respondre amb estadística en mà a diverses qüestions que molts ciutadans ens hem plantejat algun cop.

S’ha matat més homes o dones? Qui ha matat més? I quina edat tenen les víctimes i els seus botxins? I els detinguts, són de nacionalitat estrangera o són nacionals? Preguntes que ara fa poc més de 10 anys serien del tot normals, però que avui en dia xoquen frontalment amb el “políticament correcte” o les conegudes directrius de l’agenda “woke”.

Dins d’aquest interessant article d’ElNacional.cat se’ns revela el motiu pel qual les dades dels assassins, i per extensió qualsevol mena de criminal d’origen estranger mai són públiques. “De les dades aconseguides per ElNacional.cat, s’ha pogut elaborar aquest gràfic amb les nacionalitats de les persones arrestades per la seva participació en algun crim a Catalunya. De les 39 persones arrestades per haver matat, presumptament, una altra persona aquest 2022 a casa nostra n’hi ha 16 que són de nacionalitat espanyola. En canvi, n’hi ha 23 que són estrangers. Aquestes dades són provisionals i no oficials; els Mossos d’Esquadra, per un acord amb el Col·legi de Periodistes, no facilita de manera oficial les nacionalitats dels detinguts des de fa un any. De tots els arrestats, la majoria d’estrangers són de nacionalitat marroquina. Hi ha també arrestats nascuts al Brasil, Equador, Rússia, Gàmbia, Haití, Alemanya, Romania, Irlanda, República Dominicana i Colòmbia”, relata ElNacional.cat