Passar la covid lleu i estar vacunat pot donar immunitat per a tota la vida

La immunitat contra el coronavirus dura almenys un any, i probablement podria fer-ho tota la vida, millorant amb el temps, especialment després que la persona hagi estat vacunada i si aquesta ha passat la malaltia de forma lleu. Així ho revelen dos nous estudis les troballes podrien ajudar a dissipar els dubtes encara no resolts sobre quant durarà l’efecte de les vacunes contra la Covid-19.

Tots dos treballs suggereixen que la majoria de les persones que s’han recuperat de la Covid-19 i que després van ser inoculades amb els fàrmacs no necessitaran reforços. No obstant això, les persones vacunades que mai es van infectar probablement necessitaran les injeccions, com també una minoria que es va infectar però no va produir una resposta immunitària sòlida.

Les persones que han passat la Covid-19 d’una manera lleu tenen, mesos després d’haver-se recuperat, cèl·lules immunes en el seu cos que bomben anticossos contra el virus, segons un dels estudis, que han portat a terme investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Washington a St. Louis (EUA).

El treball, publicat a la revista Nature, a més conclou que aquestes cèl·lules podrien persistir durant tota la vida, produint anticossos tot el temps.

L’altre estudi, publicat a BioRxiv, un portal digital especialitzat en investigació biològica, va trobar que aquestes cèl·lules de memòria, anomenades cèl·lules B, continuen madurant i enfortint durant almenys 12 mesos després de la infecció inicial.