La consellera d’Interior i Seguretat Pública, Núria Parlon, ha presentat avui a l’edifici CAT112 de Reus el simulacre que es farà el pròxim 4 de desembre al Polígon Químic Nord de Tarragona.
La jornada ha comptat amb la participació de la delegada territorial de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Lucía López; amb el secretari general d’Interior i Seguretat Pública, Tomás Carrión; la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, l’alcaldessa de Reus Sandra Guaita, l’alcalde de Vila-seca Pere Segura o la consellera de relacions ciutadanes i protecció civil de Tarragona Sonia Orts; entre altres autoritats.
Simulacre d’accident el 4 de desembre
El simulacre d’accident químic tindrà lloc a les instal·lacions de l’empresa Repsol Química del Polígon Nord de Tarragona el pròxim 4 de desembre a les 11 hores. Consistirà en la simulació d’una fuita que provocarà un núvol tòxic a l’exterior de l’empresa.
S’activaran les dues sirenes de risc químic del polígon i s’enviarà una alerta de protecció civil als telèfons mòbils dels municipis de la Pobla de Mafumet i el Morell, demanant el confinament de la població. Entre veïnat i treballadors/es dels polígons, es calcula que el simulacre afectarà unes 10.000 persones.
Demanaran a tota la ciutadania que compleixin amb el simulacre, confinant-se a les seves llars i seguint tots els passos necessaris.
L’exercici té com a objectiu principal reforçar la implantació del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic de Tarragona PLASEQTA amb les autoritats, serveis d’emergència i altres organismes del pla.
Sensors de risc químic
Durant la jornada també s’ha explicat el desplegament de sensors de risc químic als sectors industrials de Tarragona.
Els sensors es configuraran per mesurar concentracions de toxicitat greu que poden fer necessari el confinament de la població. La xarxa estarà formada per 575 sensors situats entre la indústria i les poblacions que caldria confinar: Salou, Vila-seca, la Canonja, Tarragona (barris de Ponent), el Morell, Perafort i la Pobla de Mafumet. S’agrupen en 309 punts de mesura (a cada punt es detecten els diversos tòxics que poden afectar). S’instal·laran en alçada a pals d’enllumenat, fanals i similar.