Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Els administradors de finques reclamen “eines legals” per afrontar l’ocupació

Avatar photo

"Les polítiques públiques d'habitatge han estat un total fracàs", afirma el president de l'CAFBL, Lorenzo Viñas

Els administradors de finques de Catalunya reclamen a les administracions públiques una bateria “d’eines legals” per afrontar el problema de l’ocupació. “Calen solucions legislatives perquè els propietaris i/o comunitats de propietaris tinguin més eines al seu abast per lluitar contra aquesta xacra”, ha assenyalat aquest dimarts el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL), que també demana una intervenció urgent “policial i judicial” per recuperar la possessió dels immobles. “Fins ara, les polítiques públiques d’habitatge han estat un total fracàs, ja que faciliten i promouen l’ocupació sense cap empara als afectats i és aquí on s’ha de fer un canvi”, ha comentat el president del CAFBL, Lorenzo Viñas.

“No oblidem que les ocupacions il·legals degraden els elements, serveis i instal·lacions comunes de les comunitats de propietaris i dificulten la seva rehabilitació i manteniment, a més de provocar problemes de convivència”, ha recordat Viñas, que aposta per “emmirallar-se” en els països de l’entorn per acabar amb aquest “fenomen de l’okupació”. “Cal que es realitzin polítiques actives per a la promoció d’habitatges assequibles i es fomenti la col·laboració pública-privada”, ha exigit el president del CAFBL, que també ha parlat de la necessitat d’aquestes “solucions legislatives” i de la intervenció urgent “policial i judicial” per frenar l’auge d’ocupacions d’immobles.

Per tot plegat, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida es posa a disposició de l’administració de justícia. “No podem oblidar que som els professionals que vetllem per a la preservació del dret a l’habitatge digne en el marc d’un parc segur, sostenible i eficient”, ha conclòs Viñas.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

[ÚLTIMA HORA] La neu obliga a mantenir tancat el túnel de Bracons

Notícia següent

Calafell posa en marxa la campanya comercial de Sant Valentí

Notícies relacionades