Molt de compte si reps Whatsapps d’aquest número: és una estafa

Una usuària de Twitter ja ha posat un nou cas en mans dels Mossos d'Esquadra

Els criminals aprofiten les noves tecnologies per enganyar les víctimes i aprofitar-se de la seva confiança. L’aplicació WhatsApp ha permès un nou tipus d’estafa: un número desconegut es fa passar per un familiar per exigir un pagament. El cert és que aquest modus operandi és habitual i, sempre que sospitem d’un número desconegut, hem d’informar a les autoritats perquè en siguin conscients.

Una usuària de Twitter ja ha posat un nou cas en mans dels Mossos d’Esquadra. A les captures que ha compartit, es pot veure com un número de telèfon (612 53 55 74), intenta convèncer una dona (la mare de la usuària) de què qui està parlant és el seu fill. Posteriorment, assegura que necessita fer dos pagaments abans de l’endemà i dona una sèrie de dades bancàries per efectuar el pagament.

L’excusa per enviar els missatges des d’un número desconegut: l’antic telèfon està trencat i els envia des d’un telèfon nou. Quan la dona demana si pot fer una videotrucada, l’estafador argumenta que la càmera i el micròfon del telèfon no funcionen. Aquests son indicis suficients per sospitar que es tracta d’una estafa, però el cert és que molts usuaris poden caure creient que es tracta d’un familiar.

Finalment, l’estafador dona la xifra del pagament: un total de 997,55 euros. “És una estafa en què es fan passar pel teu fill i et diuen que tenen problemes amb el seu mòbil i et demanen diners, n’hem fet prevenció altres cops”, asseguren els Mossos d’Esquadra a les xarxes.