Nou ajut per a víctimes de violència masclista de municipis de menys de 20 mil habitants

L’ICD destinarà aquest any 5.785.500 euros als ens locals per a la lluita contra les violències masclistes i avançar en igualtat

L’Institut Català de les Dones, adscrit al departament de Presidència, ha obert una nova ordre de subvencions adreçada a reforçar la lluita contra les violències masclistes que duen a terme els municipis de menys de 20 mil habitants i garantir l’atenció i la protecció a les dones de tot el territori en aquesta situació.

 

Dotada amb 700 mil €, la nova subvenció s’adreça a projectes per a l’assistència i protecció de dones que han patit o pateixen violències masclistes i els seus fills i filles, i també per a  projectes comunitaris de sensibilització i prevenció d’aquesta problemàtica estructural. Els fons formen part del pacte d’estat contra la violència masclista.

 

Aquesta xifra, sumada a l’import que es destina cada any als ens locals de més de 20 mil €, i que ha vist incrementada enguany la seva dotació amb 2M€, suposa una inversió total de 5.785.500 €  i un increment del 93,5% del pressupost destinat als ens locals per a la lluita contra les violències masclistes i per avançar en la igualtat efectiva de dones i homes.

 

L’increment vol donar resposta al moment de crisi econòmica causada per la pandèmia de la  COVID19 i la necessitat de reforçar l’acompanyament i l’atenció a les dones que pateixen violències masclistes i que en el moment actual han de superar reptes en un context més complex.

 

Amb aquesta iniciativa, l’ICD reforça el paper dels municipis i consells comarcals  com institucions clau per articular l’abordatge contra les violències masclistes i garantir l’atenció a totes les dones.