Multaran els conductors que portin la mascareta penjant del retrovisor

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La mascareta durant la conducció no és obligatòria si el pilot va sol o acompanyat de persones que resideixen habitualment sota el mateix sostre. Els usuaris la poden guardar dins de la bossa, motxilla o fins i tot en algun compartiment del vehicle però deixar la mascareta en altres parts del turisme pot provocar una sanció.

MASCARETA AL RETROVISOR

Si es consulta el codi de circulació no hi haurà cap norma que prohibeixi expressament portar alguna cosa penjant de mirall retrovisor, de manera que els conductors poden caure en l’engany que no poden ser multats per portar-hi la mascareta. Per contra, sí que poden ser sancionats ja que s’incompleixen altres normes de conducció.

En concret s’està trencant una norma establerta en l’article 19 del Reglament General de Circulació en el qual s’especifica que el conductor està obligat a mantenir el camp de visió necessari i l’atenció permanent a la conducció per garantir la seva pròpia seguretat i la dels seus passatgers.

MULTES DE FINS A 80 EUROS

Al penjar la mascareta al mirall, els conductors estan incomplint les dues advertències ja que la mascareta no només impedeix la visió al centre del parabrisa, sinó que a més pot ser objecte de distracció en la conducció, podent ser per tant motiu d’accident.

Per això, encara que no és l’habitual, els agents podrien parar als conductors i multar-los amb 80 euros.