Metges de Catalunya manté la vaga de MIR

Imatge d'arxiu d'un metge d'un centre d'atenció primària fent una visita telefònica. ACN

Metges de Catalunya ha titllat de “insignificant” la proposta de l’Institut Català de la Salut (ICS) i les patronals de la xarxa sanitària concertada per evitar la vaga dels Metges Interns Residents (MIR), i després de la reunió d’aquest divendres entre les parts, que ha acabat sense acord, ha avisat que manté la convocatòria per al dilluns, dimarts i dimecres de la setmana vinent.

El sindicat considera que les propostes són “insuficients, inconcretes i no donen resposta a les demandes principals que han donat lloc a la convocatòria de la vaga”, ha explicat en un comunicat aquest divendres després de la reunió.

Ha criticat que la proposta de l’ICS i les patronals no inclou “explícitament cap de les reivindicacions en matèria formativa”, i considera que al·leguen falta de competències per evitar afrontar les seves peticions.

Metges de Catalunya ha explicat que l’ICS i les patronals sí que han proposat incrementar un 5% la retribució base en un període de dos anys, controlar el compliment de jornades i descansos establerts per llei i crear una comissió de seguiment dels programes de formació sanitària.

Respecte als serveis mínims durant la vaga, la Conselleria de Treball de la Generalitat ha indicat la necessitat de garantir el normal funcionament dels serveis d’urgències així com dels CAP i CUAP, i no fixa percentatges de personal resident mínim per a la resta de serveis.