La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya publicitària per promocionar el consum de carn de porc senglar, un animal que en els darrers anys està multiplicant la seva presència i ja suposa un autèntic mal de cap per a moltes autoritats locals i comarcals.
Anna Sanitjas, directora d’Ecosistemes Forestals del Govern, ha explicat a ‘El Periódico’ que el Govern promociona consumir aquesta carn perquè encara és una gran desconeguda per al públic, però que temps enrere el seu consum era més habitual.
L’objectiu de la campanya és que cada cop sigui més habitual veure hamburgueses, salsitxes i altres productes carnis elaborats amb carn de porc senglar, un fet que podria solucionar el problema de plaga que viuen algunes zones de Catalunya i alhora aproparia productes de qualitat i de proximitat als supermercats i botigues especialitzades.
Cal recordar que fa unes setmanes que es va activar a Catalunya l’emergència per plaga de senglars, un fet que obre la veda perquè els caçadors capturin tants individus d’aquesta espècie com vulguin. Ara, la idea és comercialitzar aquesta carn per fer-ne un bon ús.
Sanitjas assegura que la carn de senglar és “carn ecològica i de proximitat, amb tradició, però fins ara no s’ha fet res perquè el públic la conegui”, i alerta que l’any 2022 només el 5% de la carn de senglar comercialitzada va quedar-se a Catalunya.
“Tenim molta feina. La primera meta és que tots els senglars capturats serveixin per al consum i, si pot ser, que es faci al territori”, afegeix. Per a això, la Generalitat donarà suport econòmic per instal·lar punts de recollida on els caçadors puguin deixar els animals. A més, cal assegurar que la carn acaba en llocs de tractament de carn de caça per garantir-ne la qualitat.