Una mare prostitueix a la seva filla menor d’edat a canvi de diners

La dona era conscient dels abusos que patia la menor, d'entre 11 i 15 anys quan succeeixen els fets, i la colpejava si no aconseguia els diners

La Fiscalia demana 10 anys de presó per una mare que obligava la seva filla menor d’edat a prostituïr-se. Segons explica l’agència EFE, la dona encoratjava i obligava la nena -que tenia entre 11 i 15 anys quan van passar els fets- a visitar un conegut de manera continuada perquè abusés d’ella sexualment. La Fiscalia Provincial de Valencia afirma que la dona l’enviava de manera voluntària. El judici començarà aquest mateix dijous.

L’acusada visitava l’home -que va morir el 2021 a l’edat de 78 anys- per fer-li la compra i altres feines domèstiques. Després deixava la seva filla amb ell perquè “li fes companyia” a canvi d’un preu, que oscil·lava entre els 10 i els 50 euros.

Des de la Fiscalia asseguren que la mare era conscient de tot el que passava, i sabia que l’home realitzava tocaments, abusos i altres pràctiques sexuals contra la seva filla. L’acusen de “no només no posar fi a la situació, sinó encoratjar la filla a seguir amb aquesta, arribant a colpejar-la si no aconseguia els diners”. La menor va queixar-se, segons el ministeri fiscal, diverses vegades a la seva mare pels abusos i maltractaments que rebia.

Els fets es van allargar fins al maig de 2019. La Direcció Territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana va actuar i va acollir la menor d’edat en una residència, allunyant-la de la mare. L’acusació també reclama que aquesta estigui allunyada de la seva filla 12 anys.