Maltracta a 8 gossos, dos trobats morts i sis en condicions “lamentables”

Presentaven una "extrema primesa" i "evidents signes d'abandó"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Propietat on es va trobar als gossos. Foto: EP

La Guàrdia Civil investiga a un home per un delicte de maltractament animal a vuit gossos, dues d’ells trobats morts i la resta en condicions higiènic sanitàries “lamentables”, en la localitat de Zarra, segons ha informat la Comandància de València en un comunicat.

La recerca es va iniciar quan el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil d’Aiora va tenir coneixement el mes de novembre passat de l’existència de l’abandó d’uns gossos en un habitatge en el municipi de Zarra.

Els animals es trobaven “en condicions d’abandó higiènic sanitàries”, per la qual cosa es van iniciar les recerques per a l’esbrinament del suposat delicte de maltractament animal.

Fruit de les indagacions, els agents van esbrinar que l’habitatge en la qual es trobaven els animals havia estat deixada per la propietària a una altra persona perquè pogués viure amb els animals.

Una vegada feta la inspecció pels agents en l’habitatge on es trobaven els animals, van observar com tots presentaven una “extrema primesa” i “evidents signes d’abandó, sense tot just menjar i aigua, estant envoltats d’excrements i escombraries”.

A més, durant la recerca van ser trobades restes òssies i dos cranis de pel que sembla altres dos gossos.

Després de les perquisicions i gestions realitzades per la Guàrdia Civil del Seprona, en col·laboració amb veterinaris oficials de l’O.C.A.P.A, van identificar a l’amo dels animals, un home de 59 anys, de nacionalitat anglesa. Les diligències instruïdes han estat lliurades a la Fiscalia del Medi Ambient de València.